רפואת שיניים לגיל הזהב, ובפרט טיפולי יישור שיניים, עשויה להיות שונה מהטיפולים הרגילים המוצעים לגילאים צעירים יותר בשל אתגרים ומחלות הקשורים בגיל זה. חשיבותה של בריאות השיניים אינה פוחתת עם השנים, ואולי אפילו עולה, וחשוב שכל מטופל, בכל קבוצת גיל, יקבל טיפול שיניים מעולה. גם מבוגרים צריכים לשמור על שיניים בפני פגיעות ומחלות ובריאות השיניים עשויה להשפיע על איכות חייהם, כמו גם על מידת העצמאות שלהם. ובכל זאת, קיימות מגבלות שעל רופא השיניים להתמודד עמן בעת טיפול במבוגרים. במרפאת גזית ניסיון רב בטיפולים בגיל הזהב ואנו מזמינים אתכם לדעת כל מה שצריך על יישור שיניים בגיל הזהב.
האם ניתן לטפל בשיניהם של אנשים מבוגרים?
רפואת שיניים לגיל השלישי עשויה לכלול אתגרים בהם על רופא השיניים להתחשב, כגון: מגבלת תנועה. מטופלים המוגבלים בתנועה צריכים גם הם לקבל טיפול מצוין. במקרים מסוימים יבחר רופא השיניים לבצע את הטיפול גם כאשר המטופל יושב על כיסא הגלגלים, במקרה שלא ניתן לשנות את מיקומו. על רופא השיניים לעבור הכשרה לטיפול בבעלי מגבלות תנועה. המרפאה צריכה להיות מאובזרת בהתאם לכך.
התנהגויות שונות
ישנם מבוגרים המתמודדים עם דמנציה, אלצהיימר ותופעות אחרות. גם אלו זקוקים לטיפולי שיניים טובים ועל רופא השיניים המטפל לדעת כיצד לטפל בחולים אלו, ואיך להסביר להם את משמעויות הטיפול. ישנה חשיבות רבה לתקשורת שבין הרופא למטפל. על רופא השיניים להכיר את המחלות השונות מהן סובל המטופל ולהבין כיצד להתמודד עמן במהלך הטיפול.
תרופות.
קשישים רבים לוקחים תרופות באופן יומיומי. מדובר בחלק בלתי נפרד משגרת יומם, שאינה תמיד משתלבת היטב עם חומרים שניתנים כחלק מטיפול שיניים. חשוב שרופא השיניים המטפל יכיר את התרופות שהמטופל המבוגר נוטל וידע לבחור את החומרים הטובים ביותר לשימוש במהלך הטיפול.
התניידות.
לפעמים מטופלים מבוגרים יתקשו להתנייד בין המרפאות ורצוי שיקבלו את כל הטיפולים באותו מקום, כולל צילומים, אבחון וטיפול.
באילו בעיות ניתן לטפל בעזרת יישור שיניים בגיל מבוגר?
שיניים צפופות או מסובבות קשות לניקוי יותר משיניים ישרות, מה שמוביל להיגיינת פה מופחתת, ודווקא בגיל השלישי הגיינת הפה חשובה יותר כד לשמור על בריאות תקינה. לעיסה לא נכונה מובילה לשחיקת השיניים לא סימטרית ולהתפתחות מחלות חניכיים ודלקות שבטווח הארוך עשויות לגרום לאובדן שיניים. כדאי לדעת ששיניים עם סגר תקין מאפשרות לעיסה יעילה ואילו סגר לא נכון, לעומת זאת, מאלץ את מערכת העיכול לעבוד קשה יותר וכך מביא להזדקנות מהירה יותר שלה יחסית לשאר הגוף ולבעיות שונות במערכת העיכול. טיפול יישור שיניים יכול להיות משמעותי לא רק עבור בריאות דנטאלית, אלא גם עבור לעיסה משופרת ומניעה של בעיות עיכול.
מהן השיטות ליישור שיניים בגיל הזהב?
עקרונית, אורתודונטיה למבוגרים מתבצעת באופן זהה לטיפול יישור שיניים לבני נוער ומבוגרים. יחד עם זאת, בגלל שמבוגרים רבים מעדיפים מכשור שאינו נראה לעין, הם מעדיפים להשתמש במכשור שקוף מסוגים שונים, הכולל, בין השאר, קשתיות שקופות הדוחפות שיניים בולטות פנימה, מכשיר פנימי הכולל חוטים וסמכים בלתי נראים ועוד. האורתודנט יבחר את הטיפול בשיתוף המטופל ובהתחשבות בהעדפותיו ובתקציבו.
מהו מהלך הטיפול?
אורתודונטיה למבוגרים היא תהליך שיש להתייחס אליו בכל הרצינות. לא ניתן ליישר את כל השיניים בבת אחת, כך שתהליך זה הוא ממושך ונמשך בממוצע בין שנה לשנתיים, תלוי במידת הליקוי ממנה סובל המטופל. בלי קשר לשיטת היישור הנבחרת, התהליך חייב להתחיל בפגישת היכרות בין האורתודנט למטופל, תשאול רפואי וביצוע מדידות שונות. בפגישה הבאה תבוצע התקנת המכשיר ובפגישות שאחריה יגיע המטופל לביקורות תקופתיות, על פי המלצות האורתודנט. שיטת אינוויזליין, לדוגמא, דורשת החלפת קשתיות מדי שבועיים ויכול להיות שתתאים פחות למי שההתניידות קשה לו ואילו יישור שיניים פנימי דורש ביקורת תקופתית וכיוונון מחודש מדי 4-5 שבועות, עד תום הטיפול.
מהם היתרונות של הטיפול בגיל מבוגר?
שיניים אפשר ליישר בכל גיל, זאת תוכלו לשמוע ממטופלים רבים שטופלו במרפאת גזית-רפפורט אורתודונטיה. מטופלים מבוגרים לא יסתובבו עם רסן כצעירים, אולם עדיין ניתן יהיה להעניק לכל מי שמעוניין בכך חיוך יפה עם שיניים ישרות ומרשימות. מבוגרים מהווים כיום למעלה מרבע מכלל המטופלים ביישור שיניים, מספר מרשים לכל הדעות. השיטות המתקדמות שפותחו ליישור שיניים מאפשרות לבצע יישור שיניים בגיל הזהב בצורה אסתטית ובלתי נראית, כך שקבוצה גדולה בקרב האוכלוסייה יכולה ליהנות מהטיפול ומהתוצאות שהוא מניב